Porsche koos wederom voor Compact vouwdeuren

Binnenkort wordt de nieuwe uitbouw van het Porsche Centrum Twente opgeleverd. Op het A1 bedrijvenpark in Deventer werd vorig jaar al het nieuwe hoofdgebouw opgeleverd, nu is de zogenaamde Service Factory aan de beurt. In dit gebouw worden auto’s aangepast als ze uit de fabriek komen, worden auto’s klaargezet voor oplevering en er komt een winterstalling. In zowel het eerste als het tweede pand koos de opdrachtgever voor Compact deuren van Rolflex.

Hoogwaardig bouwproject

Beide panden zijn gerealiseerd door aannemer Aan de Stegge uit Twello. Zij werden door Porsche Centrum Twente gekozen vanwege hun kennis en ervaring bij de ontwikkeling van hoogwaardige bouwprojecten. Omdat het eerste pand bij oplevering al snel te klein bleek te zijn, volgde al snel de planning en uitvoering van de nieuwe “Service Factory”. 

Kwaliteit in afwerking

Bij Porsche zijn kwaliteit en een luxe uitstraling van groot belang, in beide panden van het Porsche centrum Twente is dat niet minder. In het eerste pand werden de afleverruimtes vorig jaar al voorzien van mooi afgewerkte, glazen Compact vouwdeuren van Rolflex. Deze deuren kunnen mooi worden weggewerkt in het plafond, waardoor alle aandacht uitgaat naar de auto en er geen storende plafondrails te zien zijn.

Goede ervaring

Vanwege de goede ervaringen in deel 1 van het project, ging men in de Service Factory nog een stapje verder. Hier werden maar liefst 9 Compact vouwdeuren geplaatst. Enkele van deze deuren waren vergelijkbaar met de deuren in de afleverruimtes. Deze zijn geheel in glas uitgevoerd, voor optimaal licht en zicht op de auto’s. Op andere plekken koos de opdrachtgever voor wat meer praktische sandwichdeuren met vensters. 

Minder ruimte, mooi weg te werken

Accountmanager Bert Tiemessen benoemt de voordelen van deze deuren. “Standaard overheaddeuren worden via een railsysteem omhoog getrokken langs de onderkant van het plafond. Dat kost veel ruimte en vormt een hindernis voor bijvoorbeeld hefbruggen, kraanbanen of verlichting. Bovendien oogt het niet heel fraai, zeker niet in een luxe gebouw als een Porsche garage. Onze Compact vouwdeuren vouwen zich op boven de deur, waardoor de ruimte daarachter beschikbaar blijft. De deur kan bovendien mooi weggewerkt worden in een koof of een nis in een verlaagd plafond. Het esthetische aspect was voor Porsche zeker een reden om te kiezen voor ons.”

Onderhoudsarm

Behalve esthetisch is de Compact vouwdeur ook onderhoudsarm. “Traditionele overheaddeuren hebben balansveren. Die veren moeten regelmatig bijgesteld worden en op den duur vervangen. Bij onze deuren zijn deze balansveren niet nodig. De deur bestaat uit minder complexe onderdelen, wat veel minder onderhoudskosten oplevert. Hierdoor kunnen onze deuren op termijn zelfs goedkoper kunnen zijn dan traditionele overheaddeuren.” Rolflex levert de Compact vouwdeuren in veel uitvoeringen en in iedere gewenste kleur.

Rolflex is trots op dit project en hoopt dat nog meer aannemers en automerken de Compact deur in hun project zullen gaan toepassen. De deur is inmiddels 30 jaar op de markt en in zowel commerciële als industriele projecten op zijn plaats. Voor meer informatie kijkt u op www.rolflex.com.